En strålande vacker tisdag i maj gav sig en full busslast ut på en utflykt vi kallar Upptäck Uppsala.

Vi åkte en guidad tur från NybyVision i Luthagen söderut via universitetet, slottet, botaniska trädgården, Akademiska sjukhuset och Ultuna till Sunnerstabacken.

Där stannade vi till för fruktstund och sångsamling. Svandammens musik ledde oss i svenskträning genom sång. ”Jag blir så glad när jag ser dig!”

Därefter vände vi norrut med bussen och tog vägen över de västra stadsdelarna där Hågadalen visade upp sig i all sin försommargrönska. Vårdsätra, Gottsunda, Norby, Eriksberg, Flogsta och Stenhagen hann vi passera innan vi åkte ut på landsbygden mot Ulva kvarn.

Vid Ulva kvarn blev vi serverade fika, promenerade längs ån, besökta hantverksbutikerna och förundrades över glasblåsandet på översta våningen.

På väg in till centrum igen tog vi den östra vägen över de historiska miljöerna i Gamla Uppsala. Vi hann peka ut Nyby, Löten och Gränby innan vi avslutade vår händelserika tur på Vaksala torg. Längs hela resan kunde man följa med på kartan och höra berättas om det vi passerade. Bildbingo och Quiz fanns tillgängligt för den som önskade extra utmaningar att lösa längs vägen.

Jag tror många av oss fick en bättre bild av hur vår vackra stad hänger ihop. Den här utflykten gör vi gärna om!